Anne Merete Selvik Ask vil sette lærerne på skolebenken. I går mottok hun prisen som Årets entreprenørskapslærer 2016.
– Jeg håper prisen kan inspirere andre til å bruke entreprenørskap i lærerutdanningen. Mange tror entreprenørskap kommer på toppen av alt det andre de skal igjennom. Min erfaring er at det er gode metoder for å nå læringsmålene i studiet – med engasjerte studenter som lærer samarbeid, kreativitet og får økt selvtillit som bonus, sier Ask, førstelektor ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring ved Universitetet i Agder.
Prisen ble delt ut av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie under Hovedorganisasjonen Virkes årskonferansemiddag i går kveld.
“Kompetansen de nyutdannede lærerne har med seg inn i skolen er viktig”
– Årets entreprenørskapslærer tar ansvar for at lærerutdanningene tar i bruk entreprenørskap som arbeidsform, hun er kreativ og tør å tenke nytt. Lærere i morgendagens skole, og deres elever, vil måtte være i stand til å håndtere en verden vi ennå ikke kjenner. Årets entreprenørskapslærer har etablert et robust system for entreprenørskap gjennom nettverk og god forankring på egen arbeidsplass, heter det i juryens begrunnelse.
– Vi trenger de innovative entreprenørene. Vi trenger de som er i stand til å se nye muligheter. Dette må øves og trenes i skolen. Derfor er den kompetansen de nyutdannede lærerne har med seg inn i skolen så viktig, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.
Juryen besto av Tor Kåpvik i Ungt Entreprenørskap, Vibeke H. Madsen i Virke, Erling L. Barlindhaug i KS og Thom Jambak i Utdanningsforbundet.
Artikkelen er basert på en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.