Det er litt trist når vinteren regner bort allerede i januar, – og det er kanskje derfor noen av Norges rikeste denne uken flokker seg sammen i den sveitsiske alpelandsbyen Davos. Selv om området kan skilte med noen fantastiske skiløyper er det, tro det eller ei, overfylte konferanserom som trekker når World Economic Forum nok en gang samler ledere fra næringslivet, politikken og akademia.

Alpelandsbyen er disse dagene en smeltedigel av dimensjoner, og med en inngangsbillett som overstiger listeprisen på en Tesla, har man effektivt sortert bort normale konferansedeltagere. Uansett om man tilhører de som hevder Davos er årets fest for fiffen eller et konstruktivt tankeverksted for å gjøre verden til et bedre sted,  er det hevet over enhver tvil at det kan komme mye godt ut av gode diskusjoner med aktører fra helt andre bransjer og verdensdeler. På tvers av politikk, fag og næring. Vi anbefaler en titt på World Economic Foorum dersom du ønsker å få med deg foredragene, og om ikke annet så finner du også intervjuet med Jack Ma, Ali Babas karismatiske lille store mann som vi intervjuet  i fjor sommer, i siste utgave av Innovasjonsmagasinet. Interessant å høre hans forklaring på hvordan Alipay oppstod som et resultat av et foredrag på Davos i 2004.

Midt oppe i denne smeltedigelen lander så Donald, det selverklærte stabile geniet som river ned allianser og snakker om å bygge murer. Selv om mye vil handle om bølla fra det hvite hus, gjør også lille Norge seg godt bemerket; Ikke nok med at Børge Brende i praksis er vert for hele forumet og Erna Solberg er en av sju møteledere, – i tillegg topper Norge de fleste kåringene som legges frem.

Les også: Alexander Osterwalder: 7 spørsmål du MÅ stille deg

Kanskje det er derfor Trump ønsker seg flere nordmenn…. På vei til Davos tok han via twitter, på vanlig beskjedent vis, æren for det meste under 48 timer etter at USA i praksis sluttet å fungere grunnet klodens største budsjettunderskudd; «Our economy is now booming and with all I am doing, will only get better». Nedturen fra torsdagens innlegg om «jakten på lykken» som gikk i sal B kan bli stor, når Trump i dag bruker Davos til å levere pløsete plattheter i fjellheimen.

For de som synes 500.000, – er i overkant mye å betale for noen foredrag, kan glede seg over at forfatteren Dan Buetters innlegg om jakten på lykken egentlig er fra 2009 og essensen ligger den ute her.

For deg med dårlig tid kan spørsmålet om hvordan man finner lykken besvares med en porsjon sunn fornuft i form av å velge en jobb man trives med, et rikt sosialt liv med familie og venner i fokus, et godt kjærlighetsforhold, en hund…og kunsten å bo i en blå sone. I følge forfatteren har verden kun fem slike, men det faktum at han peker på Sardinia, Okinawa, California, en gresk øy og en halvøy i Costa Rica skyldes kanskje at han ennå ikke har besøkt Kjerringøy?

For alle endringsagenter og de av våre lesere som jakter kvalitet og lykke var mandagens Nordic Business Forum i Oslo et fullgodt alternativ, ikke minst takket være Lean guru Eric Ries og sveitseren Alex Osterwalder, mannen bak Business Model Canvas. De over 500 tilhørere fikk virkelig valuta for pengene i et format som ga mersmak. Stor takk til både arrangørene og talerne

Les også: Eric Ries: – Startup-huber med fokus på mangfold vil få konkurransefordel

Og mens parti etter parti må innrømme at seksuell trakassering muligens, kanskje på en måte kan ha foregått også i egne rekker, men selvsagt uten at noen i ledende roller har fått med seg noe som helst, klarer Arbeiderpartiet nok en gang kunststykket å spenne bein på seg selv. Denne uka i form av en sykmeldt Trond Giske som lar advokatene sloss for sitt politiske ettermæle uten å ta hensyn til meningsmålingene som er i ferd med å innta en kurve som minner om de bratteste bakkene i Davos. Trond Giskes siste sprell blir dessverre litt som håndballguttas kamp mot Sverige, – man vinner muligens matchen, men taper muligheten til å bli med videre.

Kanskje tiden er inne for å innse at både Arbeiderpartiet og andre partier må tenke grunnleggende nytt, – i en tid hvor NHO-konferansen viste med all mulig tydelighet at de som bestemmer i Norge ikke er i nærheten av å ha innsett hva slags farvann vi er i ferd med å seile inn i.

Ukens innovasjonsblomst går til Eric Ries og Alex Osterwalder, de beviste at godt innhold levert med bravour leveres både i Davos og Oslo!

Happy Friday!