Teknologigiganter i retten, selvkjørende Teslaer og et Facebook i trøbbel: Her er syv av de viktigste tech-nyhetene fra uka som har gått.
Rettssaken mellom Uber og Google-spinoffen Waymo ble fredag avsluttet med et forlik. Uber må ut med 245 millioner dollar, eller 0,34% av selskapets verdi, for å legge saken død. Konflikten omhandlet den tidligere Waymo-ansatte Anthony Levandowski, som ble beskyldt for å ha tatt med seg industrihemmeligheter om selskapets teknologi for selvkjørende biler over til konkurrenten.
Kryptovalutaer fikk sitt mainstream-gjennombrudd i 2017, og er mer stuerent enn noensinne. Men en ny rapport fra Europol sier at europeiske kriminelle hvitvasker så mye som 5,5 milliarder dollar – 4% av den totale svarte økonomien – gjennom digitale valutaer.
Dagen etter at Elon Musk sendte Roadsteren sin ut i verdensrommet med SpaceX-raketten Falcon Heavy offentliggjorde et annet av selskapene hans – Tesla – sitt største kvartalsunderskudd noensinne. Elbilprodusenten gikk 675 millioner dollar i minus i det siste kvartalet av 2017.
Parallelt med at den nevnte kvartalsrapporten ble offentliggjort kom Musk også med et nytt løfte: I løpet av tre til seks måneder skal Teslaer være i stand til å kjøre autonomt fra østkysten til vestkysten av USA. – Det er en av de tingene som på en måte er eksponentielle – det ser ikke ut til å være så mye fremgang, og så plutselig, “Wow”, sa Musk.
I følge en rapport fra eMarketer er Facebooks popularitet hos unge mennesker dalende. For eksempel spås det at 6,7 millioner i aldersgruppen 12 til 24 kommer til å bruke Facebook i Storbritannia i 2018, noe som er 700 000 færre enn i 2017. Rapporten hevder at de yngre brukerne rømmer til medier som Snapchat, mens Facebook stadig får flere medlemmer som er 55 eller eldre. Totalt tror de Facebook vil få en økning på 1% i brukermassen.
Det er ikke bare blant yngre at Facebook er i trøbbel. En tysk domstol har nå slått fast at flere av selskapets default-instillinger – samt å insistere på at brukerne registrerer seg under sitt virkelige navn – er i strid med landets lover for beskyttelse av personlige data. Facebook har på sin side sagt at de vil anke dommen.
Den sørkoreanske arrangøren av årets Vinter-OL ble utsatt for et cyberangrep under åpningsseremonien i helgen. Skadene etter angrepet var heldigvis relativt ubetydelige – og førte kun med seg at tv-skjermene i pressesenteret var ute av drift en tid. Arrangøren slo for å møte angrepet av sine egne servere i en kort periode – noe som også førte til at vinterlekenes offisielle nettside var nede i det samme tidsrommet.