Den 9-11 oktober 2013 arrangeres FN-konferansen “World Summit on Innovation & Entrenreneurship” i New York. Konferansen åpnes med eksklusiv mottagelse hos Michael Bloomberg, New Yorks borgemester. Konferansen er spekket med førsteklasses talere.
Årets tema er “TOMORROW” og søkelyset settes mot Norge og de utfordringene og muligheter vi står ovenfor. 3in er en av de heldige som får delta på denne konferansen sammen med noen av Norges mest innflytelses rike mennesker innen innovasjon og business.
Truls Berg, generalsekretær i Norwegian Innovation Forum sier i en kommentar at ”dette vil være en gylden anledning til å promotere norske innovasjonssuksesser på en av verdens største scener. Jeg håper norske selskaper vet å benytte anledningen.”
Gjeste listen er i hvertfall poppet med de aller beste. Fra Norge kommer toppsjefene i Opera Software, Partnership for Change, FINN, Snøhetta og Bjørn Kjos fra Norwegian . Talelisten er også lang og spekket med fantastiske og inspirerende mennesker som Scott Belsky, visepresident i Adobe og Sophie Vandebroek, president i Xerox innovation group. Men det er også mange Norske på talestolen i år, noe vi selvfølgelig er veldig stolte av. Ingrid Stange er en av dem.
Fulgte drømmen
Ingrid hoppet av karrieren hun hadde opparbeidet seg i McKinsey for å følge drømmen om å forandre verden. Hun startet organisasjonen Partnership for Change (PfC) som skulle finne nye, kreative løsninger på sosiale problemer og vise hvordan man kan tjene penger på å satse på bærekraftig utvikling og miljøvern.
Drop-out
Ingrid er en dame med ben i nesen, som det sies på godt norsk. Hun droppet ut av Kristiansand katedralskole i førstegym fordi hun synes det var kjedelig, for å så begynne på tegneskole i København, hvor hun lærte viktigheten av å bli sett og forstått som enkeltmenneske. Senere gikk ferden til Handelshøyskolen i Bergen, hvor hun startet den konservative studentforeningen og fikk stipend for å ta MBA på universitetet i Berkeley.
Viktig å gjøre en forskjell
Etter år som konsulent oppdaget hun et behov for å gjøre mer for samfunnet og begynne å jobbe gratis hos Hans Svelland & Co. Der kom hun opp med et forslag på “hvordan takle eldreomsorgen”, men som dessverre ble lagt i en skuff og ikke tatt frem igjen. Senere påtok hun seg en rydde jobb for Libertas, og fikk en skakkjørt økonomi opp å stå, og etablerte et liberalt forskningsinstitutt.
I 1987 fikk Stange tvillinger, i 1989 kom en til og fjerdemann ble født i 1994. Ingrid Stange hoppet av karrieren og sier i et intervju med DN at det ikke var karrierene og prestigen som drevet henne, men det å virkelig gjøre en forskjell. Det var nok derfor hun så startet
Montessori-barnehage og den første Montessoriskolen i Norge. For så å reiste rundt i Norge for å hjelpe andre med å starte opp skoler.
Sosialt ansvar
Ingrid Stange driver nå med filantropi som filantropiskrådgiver, og sier at filantropi er kjærligheten til mennesket. Hun fikk ideen etter å ha vært i USA, der de drev med såkalt “wealth management” som besto av rike som hadde solgt firmaet sitt, og som gjerne ville bruke tid og kompetansen sin til å drive sosial virksomhet. Partership for Change ble startet for å få bevissthet rundt dette i Norge. Stange mener “forretninger ikke er bærekraftig uten sosialt ansvar i kjernen. Men sosialt ansvar er heller ikke bærekraftig uten forretningsmessig ledelse”. Ifjor fikk hun med seg folk som kronprins Haakon, den amerikanske forretningskvinnen og filantropen Jacqeline Novogratz og industrilederen Percy Barnevik, som har hjulpet til å opprette 600.000 enmannsforetak og småforetak særlig for kvinner rundt om i verden.
Stange råder alle som kan drive med filantropi om å gjøre det, fordi hun mener det er god investering, man tar sosialt ansvar og det er nyttig.
3in ønsker henne lykke til på World Summit on Innovation & Entrepreneurship i New York.