Innovasjon Norge har ikke fulgt med i den digitale timen. Nå skal luka tettes til de private aktørene, lover Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge henger etter på utviklingen av digitale tjenester. Det er en av erkjennelsene Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth har gjort seg.

Nå tar hun grep for å løfte brukervennligheten opp på nivå med løsningene til private bedrifter.

Det er dette – og ikke en ekstern satsing på det digitale området – som ligger bak Innovasjon Norges innlemmelse av en nyopprettet digitaliseringsdirektør i Traaseths nye ledergruppe.

– Vi har behov for investeringer på dette området. Dette er en nysatsing for at vi skal bli mer kundevennlige til beste for kunder og brukere, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Morthen i Innovasjon Norge (bildet) til 3in.no.

IT-direktør flyttes opp

Dette arbeidet vil ledes av Rodin Lie. Han har det siste 2,5 året vært IT-direktør i organisasjonen, men får nå økt innflytelse.

– Vi trenger mye bedre digitale plattformer mot kundene, for å levere bedre tjenester på en mer effektiv måte, sier Lie til 3in.no.

Han beskriver sin oppgave som å skape en heldigital front mot kundene. I denne jobben handler det også om å  endre leveranseprosessene og arbeidsprosessene i organiasjonen.

Hvilke effekter det vil gi på økonomiske besparelser og bedre tjenester, vil han foreløpig ikke konkretisere.

– Anita Krohn Traaseth har uttalt at Innovasjon Norge i stor grad er en bank. Har dere mål om å bli bedre enn de beste private bankene?

– Vi ligger bak, og skal så raskt som vi klarer tette denne luka, sier Lie.

Noen ambisjon om å levere bedre tjenester enn de private har han imidlertid ikke foreløpig. Før det kan bli aktuelt må regelverket Innovasjon Norge opererer etter i større grad tilpasses den digitale tidsalderen, mener han.

2 COMMENTS

  1. Hva med å spørre hva som kan trenges digitalt fra de som ønsker hjelp fra IN?

    Oppfinnere og enkelt-individer sitter med mange behov som ikke blir møtt i “finne-opp og teste” fasen, f.eks. kunne IN tilbytt gratis digital tilgang til 3D printere og tre/metall-laber samt å assistere med CAD/prototype-design for de som trenger å finne ut om ideen(e) de har, er funksjonelle eller i det hele tatt mulige?

    Hva med å arrangere online digitalte workshops/kvelder kun for de som _ikke_ er bedrifter enda?
    Der de kan sende inn en tegning via pdf eller hva som helst og få chatte med en fagperson som kan støtte, foreslå og forklare, og ikke bare enveis-kommunisere hvor “viktig det er å være en supermann/kvinne grunder”?

    Det er ikke alle med de gode ideer som nødvendigvis blir eller ønsker å bli gode bedriftsledere, lære å “selge seg på 2 minutter”, være sin egen patentforsker, sette opp komplekse budsjetter mot skatteetaten og godta 18 timers dager samt pantsette huset og selge bilen for å starte en bedrift…

    Torstein

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here