Denne uken ble innledet av to amerikanske presidentkandidater som barket sammen i en parodi som enhver TV-produsent ville kalt surrealistisk og derfor ikke godtatt – hadde det ikke vært for at dette faktisk var reelt. For oss fremstår det som stadig mer utrolig at USA ikke klarte å komme opp med to bedre kandidater enn dette til verdens viktigste jobb.
Dagen etter, i anledning Forskningsrådets påkostede festdag, inviterte man onsdag også til en debatt om hvor flinke dagens forskere er til å formidle det de driver med, og det ble en selsom opplevelse.
Litteraturhuset var åstedet og innlederen, Ståle Wig tok utgangspunkt i artikkelen «Trøbbel i tårnet – Om hvorfor akademia må tenke nytt om Forskningsformidling» som han og Henrik H. Svensen hadde ført i pennen.
Temaet var jo spennende og med tanke på at Finansavisen i vinter avslørte at nesten 10% av de ansatte i Forskningsrådet jobber som kommunikasjonsrådgivere og at Universitetet i Oslo brukte 60.000,- på å få et profesjonelt kommunikasjonsfirma til å skrive to juletaler, så var det jo et betimelig spørsmål om forskerne helt har mistet evnen til å kommunisere hva de holder på med.
Årsaken til at dette ble en selsom opplevelse skyldes rett og slett måten debatten var lagt opp på, der de enkelte i panelet brukte anledningen til å dosere i mer enn 10 minutter hver – slikt blir det IKKE god formidling av. Da skulle de i stedet besøkt etasjen under der Rune Semundseth og hans kollegaer i Business Mastering AS lanserte boka MEDARBEIDERSAMTALEN 2.0 med interaktiv kommunikasjon av høy klasse, inkludert glimrende videoklipp for å illustrere poengene om at de fleste norske virksomheter fortsatt har mye å hente når det gjelder å få ut potensialet av sine medarbeidere. KUDOS for gode viktige poeng levert på inspirerende vis!.
Les også Rune Semundseths: “Styrker og fallgruver i moderne ledelse”
Samme aften gjorde Norges Forskningsråd stas på landets beste forskere i en flott og påkostet festaften i Oslo Konserthus, der flere viktige priser ble delt ut til Rolf Ims, Nigel Gilles Yoccoz, Ann-Cecilie Larsen, Ingun Grimstad Klepp, samt bedriften Dynatec.
Vi gratulerer og sender ukas Innovasjonsblomst til vinnerne av forskningsprisene for formidabel innsats, og til Arvid Hallén, Forskningsrådets entusiastiske leder som til våren går av.
Les også profilintervjuet med Arvid Hallén HER