Denne uken kom matvaregiganten Nortura som de fleste her til lands forbinder med både egg, kylling, svin, storfe og småfe som sau og geit, med seks nye innovasjoner. Over 4500 ansatte innoverer på mange områder, – og de har satt opp ambisiøse mål for blant annet økt bærekraft.
Innovasjonene denne gang handler om nye kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfiletog to nye smaker i den populære serien Gilde Turmat.
Samarbeidet med Kokkelandslaget bærer “frukt” i form av kjøttboller
Kvalitet er stikkordet som flittig brukes når Gilde slår på stortrommen og lanserer en helt ny serie med kjøttboller. Produktet har fått det noe ubeskjedne navnet Slakterens Beste kjøttboller, og er utviklet i samarbeid med Gildes dyktige samarbeidspartnere på Kokkelandslaget.
-Disse kjøttbollene er møysommelig utviklet med førsteklasses ingredienser. Vi har brukt mye tid og ressurser til å påse at vi får en optimal blanding av storfe og svinekjøtt som gjør konsistensen ekstra saftig og god – resultatet er våre beste kjøttboller noensinne!, sier markedssjef i Gilde, Karina Solheim i en kommentar.
I den nye emballasjen ligger kjøttbollene i pappskål som er overtrukket med klar plast, slik at forbrukerne kan se produktene. På emballasjen finner man en QR-kode som gir tilgang til inspirerende oppskrifter for utstrakt bruk av kjøttbollene.
-Når man skanner koden får man oppskrifter på pizza, tapas, pasta med mer, der kjøttbollene kan spille en sentral eller en viktig bi-rolle. Hver av de to variantene kan by på tre oppskrifter i tre ulike vanskelighetsgrader, som er nøye utvalgt og utprøvd, forklarer Solheim videre.
Møter forbrukernes behov
De nye kjøttbollene kommer i 400 grams forpakninger, dette for å møte forbrukernes og markedets behov:
-For Gilde er det utrolig viktig å tilfredsstille de aktuelle behovene hos forbrukerne. All innsikt viser til at innen 2030 så vil det være flere husholdninger med en eller to personer enn det vil være husholdninger med flere. Vi håper at de nye kjøttbollene beriker folks smaksopplevelser og vi er spente på hvordan de blir mottatt av forbrukerne, avslutter Solheim.
To nyheter i Gilde Turmat-serien
I tillegg til disse nyhetene introduserer Gilde også to praktiske og næringsrike måltidsløsninger for turgåere og friluftsentusiaster, nemlig Gilde Turmat Havregrøt og Gilde Turmat Tacogryte. Disse ferdiglagde måltidene er ideelle for forbrukere som ønsker et smakfullt og næringsrikt alternativ mens de er på farten, og tilbyr enkel tilberedning og god smak uansett hvor eventyret tar dem. Alt man trenger å gjøre er å tilsette varmt vann.
-Nyhetene er 300 gram når de er ferdig tilberedt, og egner seg derfor perfekt som frokost eller lunsj. De fleste som går på tur, går ofte noen timer på dagen og spiser middag når man kommer hjem og har derfor behov for et lunsjmåltid. Med disse linjeutvidelsene til serien kan vi tilby alternativer både til frokost, lunsj og middag i løpet av en dag ute på tur!, sier Markedssjef for Langtidsholdbart, Henriette Bergli Eriksen.
Smakfulle nyheter fra PRIOR
PRIOR lanserer to spennende nyheter til årets første lanseringsvindu. Den første er PRIOR Crispy Sticks. Dette er friterte sticks som passer perfekt til et lettvint, raskt og smakfullt måltid – enten som snacks, lunsj eller middag. PRIOR Crispy Sticks består av kyllingfilet og en smakfull tex-mex kryddermiks, og kommer i en innovativ papp-emballasje.
-Dette er kosemat og passer perfekt til snacking. Måltidsdøgnet har over tid endret seg der snacking har blitt mer populært – spesielt hos de yngre. Vi synes det er spennende å gjøre flere slike produkter tilgjengelige i dagligvarebutikkene, sier produktsjef i PRIOR, Vera Ødegaard.
Produktet er raskt og lettvint å tilberede, og trenger kun noen minutters oppvarming i en stekepanne eller airfryer.
-Her kan man lage et raskt, enkelt og smakfullt måltid for eksempel til fredagskvelden. Produktet passer utmerket med en god dipp, eller i en wrap til tacomiddagen. Her er det mange måter å bruke produktet på. På emballasjen finner man en QR-kode som gir gode oppskrifter og tilberedningstips på prior.no, sier Ødegaard.
PRIOR lanserer også påleggsfavoritten Løvtynn Kyllingfilet.
-PRIOR Løvtynn Kyllingfilet Grillet er tynnskårede skiver av kyllingfilet som er grillet på åpen flamme, noe som gir grillskorpe og en ekstra smakfull opplevelse. Pålegget er både magert og proteinrikt, og passer like godt på matpakken som til en ekstra god helgefrokost, avslutter Ødegaard.
Alle de nye produktene er i følge Nortura nå tilgjengelige i dagligvarebutikker over hele landet.
Nortura er for øvrig blant de 50 norske virksomhetene som er valgt inn i Open Innovation Lab of Norway som samler landets ledende innovasjonsprofesjonelle. Vi gjør oppmerksom på at vår ansvarlige redaktør leder dette nettverket.