I dag fylte Nortura garasjeanlegget sitt på Løren med 250 medarbeidere og inviterte gjestetalere som NHO’s leder, Kristin Skogen Lund, Coachguru Ragnhild Jensen, Innovasjon Norges Inger Solberg og vår egen redaktør, Truls Berg på scenen.
(InnoMag opplyser om at Nortura er medlem av Open Innovation Lab, ledet av ansvarlig redaktør, Truls Berg)
Viktigst var likevel Nortura’s egen konsernsjef Arne Kristian Kolberg som sparket det hele i gang med å påpeke at Nortura allerede har kommet langt i det grønne skiftet.
– Vi jobber for å bli en av sirkulærøkonomiens vinnere, sa han
Fjorårets vinnere av den interne innovasjonsprisen ble også gjort stas på og selskapets innovasjonsdirektør, Gurild Narum Mediaa informerte om at de nå også hadde fått på plass et eget innovasjonstyre med Kolberg som leder – for å sikre at de beste ideene følges opp.
Nortura med 5500 medarbeidere og over 30 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok til Egersund er en av Norges ledende matprodusenter. Eid av 19 000 bønder, er selskapet en betydelig verdiskaper i mange lokalsamfunn, men kanskje ikke først og fremst kjent for å være innovative. Nå er derimot en rekke tilgang satt igang som åpner for store muligheter i det grønne skiftet, også utenfor Norges grenser.
–Ingenting kastes, uansett om det er hud, ull, innmat eller bein. Alt blir videreforedlet og ender enten opp som mat og andre produkter beregnet på mennesker, dyrefôr, eller som brensel, sa Kolberg.
Det er dette som kalles sirkulærøkonomien – og som stadig flere peker på at vil bli en konkurransefaktor når kundene i økende grad kommer til å belønne de som satser grønt og bærekraftig.
Selskapet kom i september for første gang med på lista over Norges 25 mest innovative virksomheter i årets Innovasjonsmagasin.