Routes vinner $2.000 i cash og diverse andre goder for beste løsning for Helsinki by og beste design
I helgen har nesten 400 utviklere og gründerselskaper valfartet til Europas største hackathon. Et av de mest toneangivende er den norske startupen Routes. De dro med seg $2.000 i cash og en rekke andre goder for lansering i Helsinki.
Slush har etablert seg som et ledende gründer-event med ca 17.000 startups, investorer og media. I år partner Slush opp med University of Helsinki og Ultrahack for å å tiltrekke seg utviklere. Ultrahack begynte tidlig i høst og endte i en 48 timer lang hackathon nå i helga.
Utviklere løser utfordringer fra større selskaper
Konseptet er basert på at 8 utfordring fra store selskaper som TeliaSonera, Nordea, City of Helsinki og det finske postvesenet. Over 1.000 deltagere fra en rekke land søkte om å få utvikle mulige løsninger. Ca 400 av disse ble valgt ut og kunne delta på den avsluttende 48 timer lange hackathonen.
Både startups med ideer og frivillige utviklere samlet seg i team i løpet av helga. De fikk hjelp av en rekke mentorer og eksperter innen teknologiutviking, skytetjenster, design og forretningsutvikling. Midt i kaoset var det norske gründerselskapet Routes med Andreas Bollestad Pedersen, Michael Gunnulfsen, Truls Skeie.
– Ultrahack var en mulighet for å samle teamet i Finland og komme oss langt videre, sier Andreas Bollestad Pedersen. Vi benyttet også anledningen til å åpne Routes for Helsinki. Her fikk vi utnyttet mangfoldet av mennesker, som alle har en delt interesse i å hjelpe hverandre frem.
Alt på eventet var gratis og inkluderte mat, drikke, øl, diverse nye APIer og alt hva hackere kunne tenke seg. De som kom utenbysfra fikk overnatting og noen fikk til og med reisestipend for å dra til Helsinki.
Delte ut premier for €130.000
Hackathonen endte i en konkurranse med en samlet premiepott på €130.000 og en lang rekke gratistjenester og ekstra hjelp. Routes var et av teamene som gikk videre til finalen og fikk presentere ideen sin for en stor mengde utviklere.
– Vi elsker hackathons, så for oss har dette vært dødsfett. Vi har fått gode tilbakemeldinger og møtt mange flinke folk som har hjulpet oss videre, sa Andreas Bollestad Pedersen før premieutdelingen
Andreas og teamet skulle få mer rett i de gode tilbakemeldingene enn hadde trodd. Like etterpå gikk de bort og vant førstepremien i utfordringen fra Helsinki by og fikk et fantastisk grunnlag for lansering i Finland. I tillegg vant de pris for beste brukerforståelse og interaksjonsdesign.
Finsk satsning på utviklere
Ultrahack er et resultat av en finsk satsning på å tiltrekke seg utviklere. De forstår at framtidens selskaper trenger å knytte til seg kompetanse på software- og produktutvkling. Det får de ikke til kun ved å fokusere på Norge. Talenter skal hentes utenifra.
– Selskaper må forstå at hackathons er framtidens måte å jobbe på, sier Mikko Järvilehto, leder for Ultrahack. Her bringer vi sammen store og små selskaper og jobber sammen for å løse problemer.
Det er liten tvil om at mange partnere har brukt mye penger på å samle utvikler-talenter fra Europa i Finland. Det er også liten tvil om at de med stor sannsynlighet vil få avkastning av å bygge Helsinki som et senter for utviklere.