Science Europe er en medlemsorganisasjon som representerer 41 forskningsfinansiører og forskningsutførende organisasjoner. Forskningsrådet har siden starten støttet opp om og deltatt aktivt i Science Europe. Det europeiske forsknings- og innovasjonssamarbeidet har fått økende betydning de siste årene.
-Dette er en stor ære, og jeg ser veldig frem til å starte opp i det viktige vervet som president for Science Europe, sier Mari Sundli Tveit i en kommentar publisert på Forskningsrådets egne sider.
– Verden står overfor formidable og komplekse utfordringer. Å møte disse utfordringene vil kreve fremragende banebrytende forskning og økt innsats fra forskningsfinansiører og forskningsutførende organisasjoner for å styrke kunnskapsgrunnlaget, forstå utfordringene bedre og bidra til løsninger og kunnskapsbaserte beslutninger. Her spiller Science Europe en viktig strategisk og forskningspolitisk rolle, sier Sundli Tveit.
– Science Europe spiller en sentral rolle i å styrke og knytte sammen aktivitetene til medlemslandene, assosierte land og EU-kommisjonen. I løpet av det siste tiåret har Science Europes stemme blitt stadig sterkere og innflytelsesrik i utviklingen av forsknings- og innovasjonspolitikk. Dette viktige arbeidet ser jeg frem til å videreutvikle, sier Sundli Tveit.
Diskusjonene rundt det neste rammeprogrammet begynner nå, og også her vil Science Europe spille en viktig rolle.
– Jeg er overbevist om at Science Europes rolle vil bli stadig viktigere i årene som kommer. Forskningen er internasjonal i sin natur. Økende geopolitiske spenninger gir utfordringer og dilemmaer for det internasjonale samarbeidet. Science Europe spiller en viktig rolle i å utvikle rammer for å fremme internasjonalt samarbeid. Jeg ser også frem til samarbeidet med Global Research Council for å styrke den globale dimensjonen, sier Sundli Tveit.
Vi i InnoMag gratulerer med valget og du kan lese mer forskningsstrategien for 2021-2026 her; Science Europe Strategy Plan 2021-2026 – Science Europe