Mai 2018 åpner det som vil bli Københavns største innovasjonshus. Hensikten med huset er å skape en plattform hvor skapende mennesker kan dele kunnskap og tjenester, bygge nettverk, inspireres og jobbe.
– Vi inviterer folk som har dyp praktisk erfaring med å bygge opp egne prosjekter, uavhengig av om det er vekstgründere, kunstnere, kreatører eller investorer. Vi er entreprenører selv, og forstår viktigheten av å legge til rette for de som kan å skape ting – ikke bare snakker om det, sier Anders Måjset, gründer av The Creators Community i en pressemelding.
Innovasjonshuset Matrikel1 vil være på hele 3600m2 og vil inneholde fleksible arbeidsområder, lounge, møterom, vinbar, kafé og fasiliteter med kapasitet på 400 arrangementer i året.
– Å realisere store visjoner er personlig og profesjonelt utfordrende på et nivå en ikke forstår uten å selv gjøre alt arbeidet som må til. Personer som har realisert gode prosjekter har en unik evne og innsikt som vi vil bygge opp under, og derfor lager vi et unikt bygg og nettverk for denne gruppen, sier Mjåset.
Mark Emil Hermansen, grunnlegger av Empirical Spirits i København, og tidligere Concept Manager på den anerkjente restauranten Noma, sier følgende om huset;
– Matrikel1 samler folk med skaperkraft med et mål om å oppløse de barrierer som finnes mellom de dyktigste menneskene innenfor ulike områder. København har en silo-mentalitet, og er helt unik når det kommer til å ikke jobbe og sosialisere på tvers av bransjer, om det så er musikk, teknologi eller arkitektur. Matrikel1 utfordrer dette.
Fra PramPack til The Creators Community
I 2012 var startup scenen lokal og ildsjeldrevet. Da Anders Mjåset startet PramPack (trygg frakt av barnevogner på fly), fantes det ikke et velfungerende økosystem for gründere i Norge. Han reiste rundt i de ledende innovasjonsmiljøene internasjonalt og så hvordan en ny generasjon gründere lagde infrastruktur som passet for en digital generasjon. Denne infrastrukturen skapte muligheter for gründerne på et helt annet nivå enn det man så i det byråkratiske norske innovasjonsmiljøet.
Mjåset vurdert å starte sin neste bedrift ut fra et av de ledende miljøene, men valgte heller å bli i Norge for å bidra til å modernisere det norske oppstartmiljøet og koble det med den internasjonale gründerscenen. Som 25-åring solgte han og co-founder Audun Ueland PramPack til Stokke, og brukte pengene de tjente til å starte det som i dag er Norges største innovasjonshus.
I november 2016 fusjonerte MESH med det som i 2017 ble kåret til “Best coworking space in the Nordics”, Founders House i København, med den tilhørende Startup Village. I dag lanseres moderselskapet The Creators Community (som til nå har hett Mesh Holding), og i mai åpner altså selskapets tredje innovasjonshus: Matrikel1. Gjennom The Creators Community huser entreprenørene medlemmer som Kahoot!, Vivino, Realm, Douchbags, Spotify, Snapchat og mange av de største venture selskapene i Norden. Nye steder er allerede under planlegging.
– Den digitale generasjonens måte å jobbe effektivt på, og vår måte å inspireres på, er annerledes enn våre foreldres analoge generasjon. Måten vi tar til oss informasjon og hvordan vi lærer er betinget av det digitale. Et cellekontor i et dødt kontorbygg fungerer ikke for de nye arbeidstakerne. Gründere lager nå sin egen infrastruktur som passer den moderne arbeidstaker. The Creators Community legger til rette med fysiske bygg, nettverk og tjenester som korrelerer med de nye arbeidstakernes måte å tenke på, avslutter Mjåset.