På fredag skal internasjonale utviklere innen velferdsteknologi og smarte byer vise fram gadgets som kommuniserer via nettet.
Utstillingen, som har fått navnet «Things4Web», fungerer som avslutning på en internasjonal konferanse om ”tingenes internett” og velferdsteknologi. Utstillingen er et prosjekt støttet av Steinkjer kommune og Innovasjon Norge, og finner sted i rådhuset på Steinkjer fredag 27.juni,
Things4Web fungerer som en plattform hvor nasjonale og internasjonale selskaper innen velferdsteknologi og byutvikling møtes for samarbeid og nettverksbygging. Selskapene vil få mulighet til å vise frem sine siste oppfinnelser og innovasjoner.
Arrangementet vil særlig være av interessant for alle med berøring til helsevesenet og byutvikling, men er åpent og gratis for alle skuelystne.
3D-printere blir allemannseie
Store fremskritt innenfor radioteknologi og web-baserte løsninger gjør fremtiden mer spennende enn mange aner. Med en 3D-printer og radiochip kan så og si alt, både hverdagslige ting og egenproduserte produkter, bli «intelligente» og kommunisere med omgivelsene på måter som tidligere ble sett på som ren utopi.
Om få år vil disse printerne bli allemannseie, og alle kan knytte sine gjenstander til det «intelligente» nettverket av maskiner. – Å lage fremtidens produkter innen velferdsteknologi blir en lek! Det man trenger kan lastes ned fra nettet, og råmatrialet kan fås fra nærmeste forhandler av printere.
– Se for deg at du lager en 3D modell av ditt eget hode, legger inn en sensor og et kamera, og gir bort dette i gave. Når mottakeren berører hodet tas et bilde som automatisk sendes til din mobiltelefon. Dette blir nærmest som en lek for folk flest, sier velferdsekspert Silje Vangstad i Nornir.
På Things4Web får publikum oppleve den teknologiske utviklingen på nært hold. Prototyper av det nyeste innenfor teknologiske «gadgets» vises fram og prøves ut.
– Kanskje sitter du på det neste store innen velferdsteknologi? Studenter, gründere og bedriftsledere inviteres til å stille ut prototyper. Parallelt med utstillingen vil det være mulig å delta på en kreativ workshop der målet er å få opp nye forretningsidéer, som kan bli starten på noe spennende. De beste idéene blir premiert!, sier Vangstad.
Workshopen ledes av Håvard Belbo fra Kunnskapsparken Nord-Trøndelag, og deltakerne får jobbe kreativt i grupper i mellom en og halvannen time. Etter samarbeidet presenterer hver gruppe sin idé for et panel gjennom en 4 minutter lang pitch.