Det er spennende tider i det politiske Norge. Fotfolket som meg selv, trekker ut på stand og banker dører for å fortelle deg hvorfor du skal stemme på mitt parti. Sakene er mange og alle føyer seg inn under overskriftene satt av retorikk fra nasjonale politikere, spesielt i opposisjon.
Det er påstander og meninger om blant annet formueskatten. Skaper den arbeidsplasser eller gjør den rikingene rikere?
Kan en bestraffe dieselbilene enda hardere, eller vi det gjøre at folk i distriktene ikke kan kjøre dit de vil?
Har Erna lykkes med sine reformer, eller er det blitt kriser som må repareres og vi må derfor ha et regjeringsskifte?
Listen med aktuelle punkter vokser etter hvert som vi nærmer oss 13 september og budskapet forenkles og repeteres. Det skal være enkelt for deg å velge hvilket parti du tror er best til å lede Norge.
Sannsynligvis deles over 98% av all informasjon om det politiske digitalt. Alle partier forsøker å nå deg med sitt budskap der du er, og ja det er stort sett i en digital kanal. Men hvorfor vil de ikke også nå deg med sitt digitale budskap?
Hvorfor inneholder ikke listen, hvordan de skal endre datalagringsdirektivet så vårt personvern er beskyttet når vi snapper, googler og deler gleder og lykke. Hvor mange av de som har satt navnet sitt på listen vet at det gjeldene direktivet bare gjelder informasjon som er lagret og formidlet av teleoperatører?
Hvor er politikeren som er opptatt av at den norsk suksessen VIPS skal samarbeide med den svenske suksessen SWISH, slik at alle svensker og nordmenn kan utveksle digitale penger?
I dag tvinges vi over til Googlepay, og raskere enn vi aner kan begge land ha mistet enda mer kontroll på finanstransaksjoner fordi politikerne ikke har spurt og satt opp en debatt.
Hvordan skal FrP som vil senke skatten finansiere de 13 millardene som en felles kommunal journal-system – Akson- vil koste? De har selv hundrevis av politikere som har stemt ja til Akson i sine kommunestyrer, en stemme med forbehold om at finansieringen må komme fra staten. Og hva mener SV om dette (deres lokalpolitikere har også stemt ja), hvordan skal de øke skattene slik at de får 13 milliarder til Akson? Eller skal kommunene måtte finansiere dette og redusere på antall lærerer, sykepleiere, veistandard eller andre tjenester i kommunen?
Jeg er en digital entusiast og aktiv i lokal politikken. I snart tre perioder har jeg forsøkt å løfte det digitale inn i den politiske debatten, men kan dessverre konstatere at jeg ikke har lykkes. Jeg vil i ukene fremover i Innomag forsøke å resonere litt rundt hvorfor den digitale hverdagen ikke er et hett politisk budskap.
Har du innspill eller svar på mine spørsmål, er det supert med dialog og kontakt.
– Innspillet er skrevet av vår gjesteskribent, Kirsti Kierulf, en av Norges ledende teknologer som også brenner for politikk og mangeårig politiker i Høyre.