Leser du ikke nyheter fordi du er lei av fake news? Deltar du ikke i debatter fordi du misliker netthets? Gir du nødig fra deg personopplysninger? Bekymrer du deg for demokratiets forfall fordi valg infiltreres? Hvis du er urolig for hva teknologien gjør med oss, er du ikke alene. Du er antagelig en «techlasher» du og.
I debatten om hva som skjer i samfunnet når teknologioptimismen snur, møter du:
Vinoth Vinaya er styreleder og en av grunnleggerne av appen Hold. Appen belønner studenter for å holde seg borte fra mobilen. Vinoth er utdannet fra Copenhagen Business School. På forelesingene oppdaget han og kompisgjengen at det var lett å dukke ned i mobilen. En intern konkurranse i vennegjengen om hvem som klarte å holde seg unna mobilen lengst ble grunnlaget for en idé som er tatt i bruk av nesten halvparten av alle norske studenter. Appen er også lansert i England. Gjennomsnittspersonen sjekker mobilen i snitt 150 ganger daglig. Vinoth mener at avregulering av egen teknologibruk krever positiv forsterkning, viljestyrke er ikke nok.
Anne H. Worsøe er investor og partner /porteføljeansvarlig i Bakken & Bæck. Hun kan omtales som en legende i norsk startupmiljø. Som Innovasjon Norges sjef i Silicon Valley, grunnla hun Nordic Innovation House. Hun var den første sjefen for Norsk Venturekapitalforening. Hun har vært gründer selv og investerer nå aktivt i andre gründerselskaper. Hun skriver fast om teknologi i DN. Anne har ingen tro på at «techlash» skal bli en bevegelse, hun tror heller ikke apper er nok til å få oss «av», hun har et liberalistisk syn og mener folk må få gjøre som de vil. Men det uroer henne allikevel at evnen til å kunne regulere egen digital tid vil kunne medføre et nytt klasseskille, mellom de som kan og forstår viktigheten av det, og de som ikke gjør det.
Fredrik Winther har ledet Oslo Business Region i fem år og vært instrumentell i fremveksten av det nye økosystemet for startups i Osloregionen. Fredrik er opptatt av at motreaksjoner mot den ensidige teknologioptimismen er sunt, men at regulering ikke nødvendigvis er svaret. Rett og slett fordi politiske reguleringer kun treffer nasjonalt, mens de digitale utfordringene i natur er globale. Nesten alle, særlig politikere som viser at de følger med i tiden, påstår at de ikke er redde for ny teknologi, men gammel teknologi. I dag burde det være omvendt mener Fredrik. Fredrik går snart over som partner i teknologiinvestoren Bjarne Melbyes selskap Tomorrow Today (2M2D). Der skal han bidra til å bygge opp et miljø med kompetanse innen tidligfaseinvesteringer i selskaper som blant andre Payr, Chooose, Vibbio og Iris.ai.
Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT-politiske spørsmål. Han jobber som direktør i IKT Norge, og har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet. Torgeir har deltatt i regjeringsutvalg om emner som digital verdiskaping, opphavsrett, lovlig avlytting og online gambling. Han har flere styre- og rådgivende stillinger for organisasjoner og selskaper i internett-sfæren. Torgeir er også en av grunnleggerne av den norske bevegelsen Lær Kidsa Koding, hvis mål er å undervise barn i Norge å kode, både i skolen og gjennom private kodeklubber.
Christian Strand leder debatten. Christian har ledet en rekke populære programmer for både barn og voksne på NRK. Han har også jobbet som reporter, nyhetsanker og talkshow-vert i samme kanal.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Påmekding her: https://bit.ly/2OSBEur
www.thewaterfront.no