– Den teknologiske utviklingen har aldri gått så fort, men den vil heller aldri gå så sakte som det gjør i dag. For å klare å henge med i utviklingen er vi nødt til å samarbeide. Da må det skapes rom for å dele uten at man skal trenge å være bekymret for at noen stjeler det som er ditt, sier teknologiekspert Eirik Norman Hansen.

(InnoMag opplyser om at Patentstyret er en del av content marketing programmet vårt INSPIRE)

Den 26. april er det igjen duket for den internasjonale immaterialrettsdag, en verdensomspennende feiring som hyller verdien av menneskelig skaperkraft. I anledningen inviterer Patentstyret, i samarbeid med Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), til et gratis formiddagsseminar.

Årets tema er ”Innovasjon som forbedrer liv”, der du vil få innblikk i innovasjonsprosessene hos noen av de som jobber med fremtidens løsninger, samtidig som du vil få nyttig informasjon om hvordan du selv kan skape og ivareta dine egne ideer.

– Du vil blant annet få møte Kristin Dolve Larsen fra No Isolation og roboten AV1 og Katinka von der Lippe fra Eker Design med Dr. Fridtjof Heyerdahl og «EpiShuttle». Det vil også være god anledning til å ta flere hete innovasjoner i nærmere øyesyn på utstillingen vår i pausene, lære av andres erfaringer og knytte nyttige kontakter, forteller Merete Grytten, Markedssjef i Patentstyret.

Tema under årets formiddagsseminar er “Innovasjon som forbedrer liv”.

– Mennesker tror ofte de er mer geniale enn det de er

Konferansier under arrangementet er teknologientusiast, foredragsholder og daglig leder av innovasjonsbyrået Itch i Norge, Eirik Norman Hansen. Han har i snart 20 år jobbet med digitalisering og rådgitt store og små selskaper i både offentlig og privat sektor. Under dagen vil han stå på scenen med sin ”høyre hånd” Pepper, som er en av verdens første serieproduserte humanoide roboter.

Hansen har vært besatt av teknologi og digitalisering siden han fikk datamaskinen Commodore 64 som 13-åring og er brennende engasjert i spørsmål og diskusjoner om digitalisering.

­– Mange vil nok kalle meg naiv, men jeg velger å tro på at vi som gode mennesker vil hverandre vel og at vi sammen kan skape en bedre verden enn den vi har i dag, som en følge av alle de digitale og teknologiske muligheter som vokser frem i et rasende tempo. Jeg tror nemlig ikke at vi er i nærheten av å forstå hva slags påvirkning teknologi vil ha på oss mennesker i fremtiden.

– For å klare å henge med i utviklingen, er vi derfor helt nødt til å samarbeide, dele og bygge på hverandres idéer. Men for å kunne gjøre det, må man sikre seg eierskap til det man deler, før man deler. Loven om opphavsrett sikrer deg visse rettighetene, men det er ikke alltid like lett å finne ut hvem som faktisk var først ute dersom idéen eller produktet ikke er registrert. Det er derfor viktig å sikre sine immaterielle rettigheter og overlate arbeidet til eksperter som vet hva de driver med, som for eksempel Patentstyret.

– Har man eierskap signaliserer man også til potensielle og eksisterende investorer at man forstår verdien av egen innovasjon og kreativitet, man håndhever rettigheten ved å hindre andre i å utnytte identisk eller svært lik løsning/logo, etc. og man kan bruke rettigheten(e) som forhandlingskort i forskjellige sammenhenger i forbindelse med for eksempel utviklingssamarbeid, M&As, lisensavtaler og liknende, fortsetter han.

I tillegg er det greit å sjekke om man er så nyskapende som man tror, legger han til.

– Vi tror jo ofte at vi er mer geniale enn det vi faktisk er. Dersom man har en idé, er det derfor greit å forsikre seg om at det ikke er andre som allerede har tenkt på det samme som deg.

Du er jo konferansier under formiddagsarrangementet 26. April. Hva kan publikum forvente seg?

­– Det blir interessante presentasjoner, ispedd humor, og dessuten en utstilling der man kan treffe foredragsholderne og se de produktene/tjenestene de forteller om. I tillegg får man også sjansen til å hilse på roboten min Pepper og se hva den er i stand til å gjøre.

Mer INFO OG PÅMELDING om formiddagsseminaret HER

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here